Events in English
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Oktober
21 oktober - 21 oktober
13:00 - 14:00

Plats

via Zoom


Direktlänk

Planeringsseminarium - Jennie Berg

Välkommen på Planeringsseminarium för Jennie Berg!

Jennie Bergs avhandlingsprojekt handlar om lärares litteraturundervisning i en digitaliserad omvärld. Jennie vill undersöka hur lärare i F-3 kan utveckla elevernas litterära kompetens genom förnyade praktiker och interaktioner stödda av digital teknik.  Projektet innebär i dagsläget också en genomlysning av vad litterär kompetens i F-3 är idag, samt av etablerade praktiker, såsom högläsning och textsamtal.  

 

Läsgrupp:
Diskutant: Margareta Häggström, HLK
Doktorander: Josefin Rostedt och Pontus Bäckström
 

Via Zoom
https://ju-se.zoom.us/j/7262330985

 

Ytterligare information kontakta asa.lundgren@ju.se


Arrangör: Högskolan för lärande och kommunikation
21 oktober - 21 oktober
14:30 - 16:00

Plats

via Zoom


Direktlänk

Halvtidsseminarium - Kerstin Klavebäck

Välkommen på Halvtidsseminarium för Kerstin Klavebäck!

Normkritisk läsundervisning på högstadiet – i ljuset eller i skuggan av internationell forskning?

- Hur forskningsresultat speglas i svensklärares gemensamma diskurs kring läsundervisning på högstadiet

Det här forskningsprojektet utgör en kritisk analys av ämnet läsning med avseende på genus. När jag i projektet har granskat hur läsforskning i ljuset av genus presenterar resultat och slutsatser, samt undersökt svensklärares uppfattningar om läsning som koncept och deras diskurs kring praktiker och strategier för att skapa engagemang och delaktighet för både pojkar och flickor i läsundervisningssituationen, har avsikten varit att: i.) bidra med empiri som kan nyansera läsforskning med avseende på genus ur ett didaktiskt perspektiv, ii.) bidra till att lärare kritiskt tar till sig av vetenskap och transformerar den till den egna praktiken, iii.) bidra till att utveckla och förbättra läsundervisningen i förhållande till normkritisk pedagogik som syftar till ökad respekt för människors olikheter.

Följande övergripande forskningsfråga har formulerats:

  • Hur ser sambandet ut mellan läsforskning där genusskillnader uppmärksammas och lärares syn på den didaktiska läsundervisningen inom svenskämnet där engagemang och delaktighet försöker skapas för både pojkar och flickor?

Läsgrupp:
Diskutant: Angelica Simonsson, fil. dr, GU
Intern läsare: Jenny Malmqvist, lektor, JU
Doktorand HLK: Maria Helming Gustavsson

 

via Zoom
https://ju-se.zoom.us/j/7262330985

 

Ytterligare information kontakta asa.lundgren@ju.se


Arrangör: Högskolan för lärande och kommunikation
21 oktober - 21 oktober
15:00 - 16:30

Plats

Building K


Direktlänk

Sluta skjuta upp!

Har du svårt att organisera dina studier eller tillhör du de som upprepat skjuter upp sitt pluggande? Då kanske Studenthälsans prokrastineringsgrupp kan vara något för dig. Gruppen arbetar med stöd av varandra för att minska prokrastinering och få hjälp med att ändra sitt beteende. För mer information och anmälan besök vår hemsida ju.se/studenthalsan. Gruppen är öppen för nya deltagare under hela hösten. Vi träffas varje torsdag eftermiddag. 


Arrangör: Studenthälsan
22 oktober - 22 oktober
10:00 - 13:00

Plats

Digital


Direktlänk

Disputation  Nan Jiang

Titel:
Radiation-Induced Xerostomia in Patients with Head and Neck Cancer - An Explorative and Interventional Study

Forskarutbildningsämne : Hälsa och Välfärd

Opponent: Professor Maria Larsson, Karlstad universitet

Huvudhandledare: Professor Jan Mårtensson, Hälsohögskolan Jönköping University

Välkomna!


Arrangör: Hälsohögskolan
22 oktober - 22 oktober
11:00 - 12:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
22 oktober - 22 oktober
13:00 - 17:00

Plats

Zoom


Direktlänk

DoIT-möte: Vi behöver prata om - mellanmänsklighet

I Tankesmedjan DoIT (Delaktighets- och Inkluderings-Tankesmedjan) möts vi över samhällssektorer i en gemensam strävan efter att lära av varandra och att bidra till varandras arbeten. Vi vill, genom samtal och reflektion, sätta fokus på utmaningar vi möter i samhället idag och diskutera olika perspektiv på delaktighet, inkludering, jämlikhet och lärande bortom enskilda kategorier som kön, etnisk tillhörighet, klass, funktionsnedsättning m.m. Detta görs genom återkommande träffar. Läs mer och anmäl dig via ju.se/ccd/doit

Presentation av inspiratör:
Stina Oscarson är dramatiker och kulturskribent. Hon har tidigare varit chef för radioteatern vid Sveriges radio och konstnärlig ledare för Orionteatern i Stockholm. Idag arbetar hon som frilans, för närvarande med uppdrag för bl.a. Stockholms stadsteater, Uppsala stadsteater, Folkoperan och SvD kultur. Engagemanget för freds och demokratifrågor går som en röd tråd genom hela hennes skapande och hon är ofta anlitad som föreläsare. De senaste åren har hennes serier i SvD Den polariserade debatten och Den tysta minoriteten rönt stor uppmärksamhet. Hösten 2021 kommer hennes nya bok Det perfekta plåstret på Mondial förlag.

 


Arrangör: Högskolan för lärande och kommunikation
25 oktober - 25 oktober
15:00 - 17:00

Plats

House K


Direktlänk

Att hantera stress och främja hälsa

Vad kan man göra för att lära sig hantera sin stress och inte låta den stå i vägen för det man vill uppnå i livet? Det kommer du få lära dig i denna kurs om du anmäler dig! Mer infomation hittar du på vår hemsida ju.se/studenthalsan. Gruppen startar den den 25/10 kl 15:00-17:00 och pågår fem måndagar i rad. 


Arrangör: Studenthälsan
26 oktober - 26 oktober
08:30 - 16:20

Plats

Digitalt via Länsstyrelsen


Direktlänk

Barnrättskonferensen 2021: webbsänd och kostnadsfri konferens om barnrätt och demokrati den 26 oktober

Den 26 oktober är det dags för årets Barnrättskonferens där Hälsohögskolan vid Jönköping University är medarrangör. Temat för årets konferens är demokrati, och hela konferensen är helt webbsänd och kostnadsfri. Konferensen riktar sig till dig som jobbar med eller är intresserad av barnrättsfrågor i till exempel socialtjänst, vård, skola, kultur och fritid eller inom ideell sektor, eller är student inom liknande områden.

Läs mer och anmäl dig här senast den 24 oktober 2021: https://www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/kalender/kalenderhandelser---jonkoping/2021-04-15-om-barns-delaktighet---barnrattskonferens-med-tema-demokrati.html 


Arrangör: Jönköping University
26 oktober - 26 oktober
14:00 - 15:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
26 oktober - 26 oktober
15:00 - 16:30

Plats

Online


Direktlänk

Webbinarium: Vera-dagen - för att världen behöver fler kvinnliga ingenjörer

Vera Sandberg var den första kvinnan i Sverige som tog examen som ingenjör. Det var 1917. Fortfarande, drygt 100 år senare, är det alldeles för få kvinnor som väljer att utbilda sig inom teknikyrken. Sverige och världen behöver fler kvinnliga ingenjörer! Ta chansen att lyssna på och ställa frågor till kvinnor som valt teknikspåret som karriärväg i webbinariet om Vera-dagen, som anordnas av Tekniska Högskolan vid Jönköping University.

Under Vera-dagen uppmärksammas utbildningar och karriärvägar inom teknik för tjejer. Målgruppen är i första hand tjejer inom Jönköpings län som går i åk 2 och 3 på NA, TE och Teknikcollege, men alla som är nyfikna på teknik som karriärväg är välkomna att delta!

Läs mer om Vera-dagen och anmäl dig till webbinariet via den här länken

Kontakt om Vera-dagen: linda.bergqvist@ju.se, 036-10 10 74, stefan.brolin@ju.se, 036-10 17 17.


Arrangör: Tekniska Högskolan
27 oktober - 27 oktober
01:00

Plats

Service center


Direktlänk

Walk and Talk!

Känner du behov av att träffa människor, få dagsljus och röra på dig? Följ med på promenad tillsammans med andra studenter runt Munksjön! Promenaderna utgår från Service Center. Vi planerar att promenera varje onsdag under hela höstterminen. Anmäl dig senast kl 10:00 samma dag via mail till Studenthalsan@ju.se. En kurator och en studievägledare deltar på promenaderna. För mer information besök vår hemsida ju.se/studenthalsan.


Arrangör: Studenthälsan
27 oktober - 29 oktober
08:00 - 19:00

Plats

Jönköping International Business School


Direktlänk

emma2021 annual conference

The 2021 Annual Conference takes place in Jönköping, 27-29 October 2021. #emmaSweden 2021 is hosted by the Media, Management and Transformation Center (MMTC), Jönköping International Business School, Jönköping University, Sweden.

Theme: Media Management and Sustainability

https://www.media-management.eu/emma-conference-2021/


Arrangör: Media, Management and Transformation Centre
28 oktober - 29 oktober
11:00 - 13:00

Plats

Hb220, Hc218, Hb317


Direktlänk

SWEGPEC workshop

Workshop för doktorander i nationalekonomi.


Arrangör: Jönköping International Business School
28 oktober - 28 oktober
18:30 - 19:30

Plats

Hc113 (Högskolan för lärande och kommunikation)


Direktlänk

Offentliga föreläsningar - Lyckad integration? Skönlitterära beskrivningar av invandringen till Sverige 1945?2017

Torsdagen den 28 oktober klockan 18.30 är du välkommen till sal Hc113, entréplan på Högskolan för lärande och kommunikation för att lyssna på Barbara Czarniawska, senior professor, Göteborgs universitet., Skönlitterära beskrivningar av invandringen till Sverige 1945–2017.

Barbara Czarniawska har analyserat romaner som beskriver immigrationsproblematiken i Sverige under perioden från slutet av andra världskriget till nutid. Valet av romaner som fältmaterial är ett resultat av vår övertygelse att populärkultur har stor påverkan på vad människor tänker och gör – både invandrare och svenskar.

Föreläsningsserien samarrangeras med Folkuniversitetet. Ingen föranmälan krävs och alltid fri entré.

Föreläsningan livestreamas också via ju.se/offentliga


Arrangör: Jönköping University
29 oktober - 29 oktober
10:00 - 13:00

Plats

E1405 (Gjuterisalen)


Direktlänk

Disputation - Johan Jansson

Titel: Multiscale Constitutive Modeling of Heterogeneous Engineering Materials

Respondent: Johan Jansson
Forskarutbildningsämne: Material och Tillverkningsprocesser
Opponent: Assoc. professor Julian J. Rimoli, Georgia Institute of Technology
Huvudhandledare: Docent Kent Salomonsson

Välkomna!


Arrangör: Tekniska Högskolan
29 oktober - 29 oktober
11:00 - 12:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
November
1 november - 1 november
08:30 - 09:30

Plats

Online - contact for zoom link


Direktlänk

MMTC Breakfast meeting

Monthly Information Meeting


Arrangör: Media, Management and Transformation Centre
1 november - 1 november
12:00 - 13:00

Plats

-


Direktlänk

CeFEO Research Seminar

CeFEO Research Seminar


Arrangör: Centre for Family Entrepreneurship and Ownership
1 november - 1 november
16:00 - 17:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Let's talk about life!

Welcome to join this open group where you will be given a great opportunity to meet other students and talk about life in a relaxed way. You can participate as much and as often as you like. The talks are held in Zoom (link: https://ju-se.zoom.us/j/67657740383) every other Monday afternoon from 4 pm to 5 pm. Send an e-mail to studenthalsan@ju.se to sign up or if would like to know more. This is a collaboration between the Student Health Care and Chaplaincy.


Arrangör: Studenthälsan
2 november - 2 november
14:00 - 15:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
3 november - 3 november
12:00 - 13:00

Plats

B7030 and Online - contact for zoom link


Direktlänk

MMTC Research Seminar presented by Naveed Akhter

MMTC Research Seminar presented by Naveed Akhter


Arrangör: Media, Management and Transformation Centre
5 november - 5 november
11:00 - 12:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
9 november - 9 november
00:00

Plats

HLK alt. Zoom


Direktlänk

Konferens Forkningsbaserad undervisning - teori och praktik i samverkan

Årets tema: Förutsättningar för utbildning på vetenskaplig grund

 

Jönköpings kommun och Högskolan för lärande och kommunikation vid Jönköping University arrangerar varje november konferensen Teori och praktik i samverkan som en mötesplats för praktiker och forskare. Ambitionen är att tillsammans stanna upp, reflektera och utbyta erfarenheter kring lärande och undervisning baserat på såväl vetenskaplig grund som beprövade erfarenheter.

 

Vi vill med konferensen bidra till att skapa en gemensam regional arena där intresserade kan mötas kring den centrala frågan om hur undervisningen kan utvecklas genom ökad och fördjupad samverkan. Du är välkommen att medverka med bidrag till konferensen!

Vår ambition är att konferensen ska lägga grunden för en fortsatt regional samverkan mellan forskare och yrkesverksamma inom förskola, fritidshem och skola där samverkansfokuset kretsar kring undervisningen inom dessa verksamheter.

Målgruppen för konferensen är alla inom förskola, skola och högskola som är intresserade av forskningsbaserad undervisning.

Mer information finns på ju.se/forskningsbaseradundervisning


Arrangör: Högskolan för lärande och kommunikation
9 november - 9 november
12:00 - 13:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Job hunting and networking - ONLINE

How to find jobs and how to use and grow your network during your time as a student.

Tuesday Nov 9th 12-1 pm

Online lecture through Zoom - A link to the Zoom-meeting will be sent out in the confirmation email after you signed up!

Sign up at https://ju.jobteaser.com


Arrangör: Career Center
9 november - 9 november
14:00 - 15:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
9 november - 9 november
16:00 - 17:30

Plats

Zoom


Direktlänk

How do you understand and master the personality test during a recruitment process? - Online

The usage of peronality test in recruitments are drastically increasing. When you are in a recruitment process, it´s very likely you will run into some sort of personality test. In this class, Andreas Tallian, psychologist and consultant at Aon Assessment Sweden, is going to talk about how personality tests are created and designed. What is the purpose of personality tests? How do companies use the results? Can you have the “wrong” personality for a job? During the lecture we will dive deep into personality tests, their purpose and the science behind them.

Tuesday November 9th 4-6 pm

Online event – sign up at ju.jobteaser.com for access to Zoom-link


Arrangör: Career Center
10 november - 10 november
12:00 - 13:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Write a winning job application - Online

Information about CV & Cover letters and how to adapt you applications depending on which position it is. 

Wednesday November 10th  12-1 pm

This is an online event. Sign up at https://ju.jobteaser.com 

A link to the webinar will be sent out in the confirmation email after registering. 

 

 


Arrangör: Career Center
10 november - 10 november
12:00 - 13:00

Plats

B7030 and Online - contact for zoom link


Direktlänk

MMTC Research Seminar presented by Joaquin Cestino

MMTC Research Seminar presented by Joaquin Cestino


Arrangör: Media, Management and Transformation Centre
10 november - 10 november
17:00 - 19:00

Plats

-


Direktlänk

Skolchefernas stipendieutdelning

Skolcheferna i Jönköpings län har, genom partnerskapet FoUrum utbildning, inrättat ett stipendium som utdelas årligen till lärarstuderande vid Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping. Vid detta tillfälle delas stipendierna för 2020 och 2021 ut.

Syftet är att särskilt uppmärksamma och stimulera studenter som utför ett examensarbete av hög kvalitet och med ett praktiknära fokus. Stipendiet utdelas för genomfört och godkänt examensarbete på C och/eller D nivå.


Arrangör: Högskolan för lärande och kommunikation
11 november - 11 november
12:00 - 13:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Surviving the job interview - Online

Information about common interview questions and how you should prepare yourself to land your dream position.
Thursday November 11th 12-1 pm

Online event – sign up at ju.jobteaser.com for access to Zoom-link

A link to the meeting is sent out in the confirmation email after signing up!


Arrangör: Career Center
11 november - 11 november
15:30 - 17:00

Plats

Campus Arena J3103


Direktlänk

Kurs i Mindfulness!

Vill du lära dig att hantera din stress och din vardag på ett bättre sätt genom att leva mer medvetet? Med hjälp av mindfulness kan du träna dig på att vara mer uppmärksam i nuet. Välkommen att anmäla dig till denna kurs i Mindfulness som erbjuds av Studenthälsan.Sista anmälan är den 31/10 och görs via e-post till studenthalsan@ju.se.För mer information besök vår hemsida ju.se/studenthalsan.


Arrangör: Studenthälsan
11 november - 11 november
16:00 - 17:00

Plats

http://cefeo.org/cpn


Direktlänk

CeFEO Practitioners' Seminar

CeFEO Practitioners' Seminar 


Arrangör: Centre for Family Entrepreneurship and Ownership
11 november - 11 november
18:30 - 19:30

Plats

Hc113 (Högskolan för lärande och kommunikation)


Direktlänk

Offentliga föreläsningar - Att navigera i det nya normala ? ledarskap i postcoronasamhället

Torsdagen den 11 november klockan 18.30 är du välkommen till sal Hc113, entréplan på Högskolan för lärande och kommunikation för att lyssna påKarin Havemose & Joakim Netz,
lektorer i arbetsorganisation, föreläsa om att navigera i det nya normala – ledarskap i postcoronasamhället.

Pandemin ställde hastiga krav på förändringar. Mycket ställdes på huvudet. I vissa avseenden kommer vi säkert att gå tillbaka till hur det var innan, men i andra delar har kanske något förändrats mer permanent? Med utgångspunkt i företagande och ledarskap resonerar Karin Havemose och Joakim Netz om hur man kan försöka hitta en väg framåt i en tid av snabba omställningar och enorma informationsflöden där en del är gammalt och känt, men där mycket också är nytt och ovisst.

Föreläsningsserien samarrangeras med Folkuniversitetet. Ingen föranmälan krävs och alltid fri entré.

Föreläsningan livestreamas också via ju.se/offentliga


Arrangör: Jönköping University
12 november - 12 november
09:00 - 15:00

Plats

-


Direktlänk

Rektorsakademi Träff 2

Rektorsakademin är ett gemensamt initiativ som tagits av länets skolchefer med syfte att erbjuda kompetensutveckling till länets rektorer som har genomgått rektorsprogrammet. Satsningen vänder sig till rektorer i alla verksamhetsformer. Rektorsakademin samordnas av Kommunal utveckling i samarbete med Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping (HLK) som också är värd för satsningen.

Kontakt: Samverkanschef Jesper Boesen -  jesper.boesen@ju.se


Arrangör: Högskolan för lärande och kommunikation
12 november - 12 november
11:00 - 12:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
12 november - 12 november
13:00 - 15:00

Plats

via Zoom


Direktlänk

Slutseminarium - Ana Carolina Almeida Souza

Välkommen på Slutseminarium för Ana Carolina Almeida Souza
Seminariet genomförs på portugisiska

Läsgrupp:

·       Diskutant: Yvana Carla Fachine de Brito, associate professor (docent), Federal University of Pernambuco, Brazil

·       Granskare 1: Paola Sartoretto, associate professor (docent), Jönköping University

·       Granskare 2: Eduardo Antonio de Jesus, professor, Federal University of Minas Gerais, Brazil

Titel:
Experiências Transmídia no Parque Temático Magic Kingdom: Branding, Espaço e (In)sustentabilidade na Disney.
In English: Transmedia Experiences at Magic Kingdom Theme Park: Branding, Space, and (In)sustainability at Disney.

Beskrivning:
Short description: The doctoral dissertation seeks to understand how the transmedia experience in theme parks is shaped by the conceptual triangulations between branding, space, and sustainability.


Ytterligare information kontakta asa.lundgren@ju.se


Arrangör: Högskolan för lärande och kommunikation
13 november - 13 november
09:00 - 16:00

Plats

House K


Direktlänk

Våga tala kurs

Får du ont i magen av tanken att redovisa inför andra? I så fall kan denna kurs passa dig! Du lär dig att ta steget att våga tala och sedan viljan att fortsätta. Med hjälp av samtal och övningar stärks självförtroende och färdigheter i muntlig kommunikation. Kursen bygger på att varva kunskap om grundläggande presentationsteknik med praktiska moment där framförande tränas i små grupper under trygga förhållanden. Träningen är anpassad efter var och ens utgångspunkt. Kursen hålls på en helg, lördag-söndag, 7 timmar per dag inklusive lunchrast och fika (fika ingår, lunch ingår ej), Max 12 deltagare. För mer information besök vår hemsida ju.se/studenthalsan. Anmäla dig senast den 31/10 till studenthalsan@ju.se.


Arrangör: Studenthälsan
15 november - 15 november
12:00 - 13:00

Plats

-


Direktlänk

CeFEO Research Seminar

CeFEO Research Seminar


Arrangör: Centre for Family Entrepreneurship and Ownership
16 november - 16 november
14:00 - 15:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
17 november - 17 november
12:00 - 13:00

Plats

B7030 and Online - contact for zoom link


Direktlänk

MMTC Research Seminar presented by Andrea Schneider

MMTC Research Seminar presented by Andrea Schneider


Arrangör: Media, Management and Transformation Centre
19 november - 19 november
09:00 - 12:00

Plats

Forum Humanum Hälsohögskolan


Direktlänk

Disputation  Eline Wu

Titel:
Enhanced external counterpulsation treatment in patients with refractory angina pectoris with emphasis on physical capacity, health-related quality of life and safety - An explorative and interventional study

Forskarutbildningsämne : Hälsa och Välfärd

Opponent: Professor Anna Ehrenberg, Högskolan Dalarna

Huvudhandledare: Professor Jan Mårtensson, Hälsohögskolan Jönköping University

Välkomna!


Arrangör: Hälsohögskolan
19 november - 19 november
11:00 - 12:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
23 november - 23 november
12:00 - 13:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Internships in Sweden and abroad - Online

Want to do an Internship, maybe even in a foreign country? Get information about different opportunities for professional intern­ships, information about how to find them and how to apply.

Tuesday November 23rd  12-1 pm

Online lecture through Zoom - A link to the lecture will be sent out in the confirmation email after you signed up!

Sign up at https://ju.jobteaser.com


Arrangör: Career Center
23 november - 23 november
14:00 - 15:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
24 november - 25 november
00:00

Plats

-


Direktlänk

Nationell RUC-konferens

Det nationella RUC-nätverket samlar landets samtliga RUC, regionala utvecklingscentrum eller motsvarande funktioner vid lärosäten med lärarutbildning. Syftet med nätverket är att främja lärosätenas arbete i gemensamma skolsamverkansfrågor, agera som samarbetspart till nationella aktörer inom skolområdet (Skolverket, Skolforskningsinstitutet etc.) och fungera som en arena för erfarenhetsutbyte mellan RUC. Varje vår och höst samlas nätverket för en nationell konferens.

 

Hösten 2021 står Högskolan för lärande och kommunikation som värd.

 

Vid frågor, kontakta Samverkanskoordinator Ulrika Stjerndahl.


Arrangör: Högskolan för lärande och kommunikation
24 november - 24 november
12:00 - 13:00

Plats

B7030 and Online - contact for zoom link


Direktlänk

MMTC Research Seminar presented by Annika Ehlers

MMTC Research Seminar presented by Annika Ehlers

Framing and Labeling of Meat-Subsitutes

 


Arrangör: Media, Management and Transformation Centre
25 november - 25 november
14:00 - 15:00

Plats

via Zoom


Direktlänk

Planeringsseminarium - Linda Sjödin

Välkommen på Planeringsseminarium för Linda Sjödin!

Linda skriver en licentiat inom handikappvetenskap och den handlar om hur personalen vid habiliteringen arbetar för att öka barns delaktighet i habiliteringsprocessen.
Lindas arbete utgår både från fokusgruppsintervjuer och från enkätmaterial.

Läsgrupp:
Diskutant: Maria Björk, HHJ
Doktorander: Jabil Seven och Otto Hedenmo
 

Ytterligare information kontakta asa.lundgren@ju.se


Arrangör: Högskolan för lärande och kommunikation
25 november - 25 november
18:30 - 19:30

Plats

Hc113 (Högskolan för lärande och kommunikation)


Direktlänk

Offentliga föreläsningar - Digitalt utanförskap ? en generationsfråga?

Torsdag den 25 november klockan 18.30 är du välkommen till sal Hc113, entréplan på Högskolan för lärande och kommunikation för att lyssna på Ulli Samuelsson, lektor i pedagogik, föreläsa om Digitalt utanförskap.

Digital inkompetens och bristande tillgång till olika digitala samhällstjänster, det måste väl ändå vara ett övergående problem? Snart har samtliga äldre svenskar tillgång till internet via smarta mobiler eller surfplattor, och nationell statistik visar att det digitala utanförskapet minskar. Under pandemin har också användningen av digitala tjänster ökat, vilket borde visa att möjligheten till digital delaktighet är stor när vardagen så kräver. Men är det verkligen så enkelt som ett övergående problem och vad ser vi om vi tittar närmare på det digitala utanförskapet i Sverige?

Föreläsningsserien samarrangeras med Folkuniversitetet. Ingen föranmälan krävs och alltid fri entré.

Föreläsningan livestreamas också via ju.se/offentliga


Arrangör: Centre for Entrepreneurship and Spatial Economics
26 november - 26 november
09:00 - 16:00

Plats

Röda Korsets Högskola i Emmy Rappe-salen (STHLM)


Direktlänk

Astrid Janzon symposium 2021 (arrangeras av Hälsohögskolan, JU, tillsammans med Röda Korsets högskola och Linköpings universitet)

Astrid Janzon var en pionjär som bidrog till att yrket som sjuksköterska gick från att vara ett lågavlönat lärlingsjobb till att handla om välutbildad sjukvårdspersonal. Hon gick bort i februari 2000. Varje år hålls ett Astrid Janzon-symposium med föreläsningar på temat hälsa och hälsovård. 

Årets symposium äger rum på Röda Korsets Högskola och är öppet för alla. Symposiet är kostnadsfritt och alla studenter vid Röda Korsets Högskola bjuds in att delta.

Tid och plats

Astrid Janzon symposium 2021 äger rum på Röda Korsets Högskola i Emmy Rappe-salen, plan 4, fredag 26 november kl. 09.00-16.00.

Etiska frågor i vården

Temat för Astrid Janzon symposiet 2021 är "Etiska frågor i vården". När vårdbehovet är explosionsartat större än vårdresurserna, vilket vi genomlever i den pågående covid-19 pandemin, aktualiseras tidlösa etiska frågeställningar om prioriteringar inom vård och omvårdnad.
Vårdetiska frågor kastar ljus på vårdandets möjligheter, dess utmaningar och gränser. Det övergripande temat för årets symposium är dessa ständigt närvarande etiska frågor i vården.

Program


Tid och plats

Astrid Janzon symposium 2021 äger rum på Röda Korsets Högskola i Emmy Rappe-salen, plan 4, fredag 26 november kl. 09.00-16.00.


Arrangör: Hälsohögskolan
26 november - 26 november
11:00 - 12:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
29 november - 29 november
12:00 - 13:00

Plats

-


Direktlänk

CeFEO Research Seminar

CeFEO Research Seminar


Arrangör: Centre for Family Entrepreneurship and Ownership
30 november - 30 november
14:00 - 15:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
December
1 december - 1 december
12:00 - 13:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Personal branding - Online

The future labour market requires personal branding. How do you do it and why? Andreas Torén, Career Counsellor
Wednesday Dec 1st 12-1 pm.

Online lecture through Zoom – a link to the lecture is sent out in the confirmation letter you get after you signed up!

Sign up at https://ju.jobteaser.com


Arrangör: Career Center
2 december - 2 december
12:00 - 13:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Career Planning - Online

Career development and the 4 steps for successful career planning!

Andreas Torén, Career Counsellor

Thursday Dec 2nd   12-1 pm

Online lecture through Zoom – a link to the lecture is sent out in the confirmation letter you get after you signed up!

Sign up at https://ju.jobteaser.com


Arrangör: Career Center
3 december - 3 december
11:00 - 12:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
3 december - 3 december
13:00 - 15:00

Plats

Meddelas senare


Direktlänk

Slutseminarium - Mari Ylenfors

Välkommen till Slutseminarium för Mari Ylenfors!

Läsgrupp:

  • diskutant: Kristina Hellberg, universitetslektor, Lnu.
  • granskare 1: Catarina Schmidt, docent, JU.
  • granskare 2: Andrea Atterström, Karin Bybro doktorander HLK.

Titel:
Undervisningspraktiker för flerspråkiga elever som möter svårigheter i läs- och skrivutvecklingsprocessen – främjande, förebyggande och åtgärdande insatser

Beskrivning:
Licentiatuppsatsen undersöker skolors arbete med flerspråkiga elever som möter svårigheter med läsning och skrivning utifrån olika aspekter: främjande arbete, förebyggande arbete för att reducera läs- och skrivsvårigheter, identifiering av läs- och skrivsvårigheter samt stödinsatser för att utveckla elevers läs- och skrivförmåga. Licentiatuppsatsen består av två delstudier. Delstudie 1, en enkätstudie, ger en övergripande bild av en kommuns skolors beskrivning av arbetet och delstudie 2, en fallstudie i två verksamheter, som ger en mer djupgående beskrivning och förståelse för en skolas arbete. 

Ytterligare information kontakta Åsa Lundgren


Arrangör: Högskolan för lärande och kommunikation
7 december - 7 december
14:00 - 15:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
9 december - 9 december
16:00 - 17:00

Plats

http://cefeo.org/cpn


Direktlänk

CeFEO Practitioners' Seminar

CeFEO Practitioners' Seminar 


Arrangör: Centre for Family Entrepreneurship and Ownership
9 december - 9 december
18:30 - 19:30

Plats

Hc113 (Högskolan för lärande och kommunikation)


Direktlänk

Offentliga föreläsningar - Medieaktivism ? vem kämpar för rättvisa inom mediesektorn?

Torsdag den 9 december klockan 18.30 är du välkommen till sal Hc113, entréplan på Högskolan för lärande och kommunikation för att lyssna på Paola Sartoretto, docent i medie- och kommunikationsvetenskap, föreläsa om medieaktivism.

Oberoende medier spelar en viktig roll för demokratin och tillgång till information är en medborgerlig rättighet. Men vem övervakar medier och kämpar för en mer rättvis mediesektorn? Denna föreläsning presenterar olika former av medieaktivism för att diskutera hur medierna kan användas som ett verktyg för samhällsförändring.

Föreläsningsserien samarrangeras med Folkuniversitetet. Ingen föranmälan krävs och alltid fri entré.

Föreläsningan livestreamas också via ju.se/offentliga


Arrangör: Jönköping University
10 december - 10 december
11:00 - 12:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
13 december - 13 december
12:00 - 13:00

Plats

-


Direktlänk

CeFEO Research Seminar

CeFEO Research Seminar


Arrangör: Centre for Family Entrepreneurship and Ownership
14 december - 14 december
14:00 - 15:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
16 december - 16 december
08:00 - 17:00

Plats

Mariedal


Direktlänk

CeFEO Writing Workshop

CeFEO Writing Workshop


Arrangör: Centre for Family Entrepreneurship and Ownership
17 december - 17 december
11:00 - 12:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket
21 december - 21 december
14:00 - 15:00

Plats

Zoom


Direktlänk

Zooma in på din uppgift!

Behöver du hjälp med akademiskt skrivande, informationssökning och referenshantering? Ställ dina frågor i bibliotekets drop-in i Zoom. 
Zoom-länk
 


Arrangör: Biblioteket